Bildtse Energie Coöperatie is er ook voor niet-leden

Afgelopen winter hebben we 80 huishoudens geholpen met kleine energiebesparende maatregelen, energiecoaching, waterzijdig inregelen van de CV-installatie of een energieadvies. Dit zorgde voor een welkome verlaging van hun energierekening. Tijdens de Algemene Ledevergadering is besloten om dit project een stevig vervolg te geven: alle huishoudens in de voormalige gemeente Het Bildt kunnen komende winter gebruik maken van hulp bij het verduurzamen van hun woning, dus ook niet-leden.

Ook voor de komende winter kunnen huishoudens zich aanmelden bij de Bildtse Energie Coöperatie voor hulp bij het verduurzamen van hun woning. Denk hierbij aan:

  • Gratis energieadvies betaald vanuit het project en een subsidie van de gemeente.
  • Het laten aanbrengen van kleine energiebesparende maatregelen door klusteams.
  • Het afstellen van de radiatoren zodat deze de woning efficiënt verwarmen.
  • Bezoek van een energiecoach voor handige tips om de energierekening te verlagen.

 

Energiecoach nu ook energie-adviseur

Nieuw is dat onze energiecoach Sieb Miedema, de opleiding tot adviseur heeft afgerond en nu ook huishoudens kan helpen met grote energiebesparende maatregelen. Welke isolatie levert de meeste besparing op? Hoe pak ik het aan? Waar kan ik subsidie voor krijgen? Met al deze vragen helpt Sieb je zodat je met een goed doortimmerd plan aan de slag kunt.

Waterzijdig inregelen radiatoren nu door vrijwilliger van de coöperatie

Ook nieuw is dat Jelle Bosma is opgeleid tot monteur waterzijdig inregelen van radiatoren. Vorige winter werd dit nog gedaan door derden, nu hebben we de kennis zelf in huis. Jelle zorgt ervoor dat jouw radiatoren hun warmte gelijkmatig afgeven zonder dat daarbij onnodige verliezen optreden.

Maak een afspraak

Een afspraak maken voor een energieadvies, bezoek van een energiecoach, of het waterzijdig inregelen van radiatoren kan via de keuzes onder Enerzyhuus in het menu bovenaan deze pagina. Hier vind je ook alle informatie per onderdeel.

Of kom langs op het energiespreekuur


Wil je eens vrijblijvend overleggen over alles rond energiebesparing? Loop dan binnen bij het energiespreekuur in het Enerzyhuus op Statenweg 11 in St.-Anne (voormalige Bildtse Bank). Het Enerzyhuus is de plek waar alles rond energie besparen kan worden besproken. Het energiespreekuur is er:

  • van mei t/m september: de laatste vrijdagochtend van de maand van 10 tot 12 u.
  • van oktober t/m april: elke vrijdagochtend van 10 tot 12 u.

 

Ook voor niet-leden

Alle hulp en adviezen zijn beschikbaar voor alle huishoudens in de voormalige gemeente Het Bildt. Je hoeft dus niet lid te zijn van de Bildtse Energie Coöperatie. Samen maken we het Bildt leefbaarder en duurzamer.