Terugkomst Avond4daagse St.-Anne een groot succes!

Mensen in beweging brengen en elkaar laten ontmoeten, dat geeft energie! Daarom is er unaniem besloten € 500,- uit onze leefbaarheidspot toe te kennen aan de avond4daagse St.-Anne. Hieronder een verslag:

Terugkomst van de Avond4daagse in St.-Anne een groot succes!

Zo’n 250 deelnemers liepen op 11 t/m 14 juni mee met de Avond4daagse in St.-Anne. Tel de begeleiders nog daarbij op, en er kwamen meer dan 350 wandelaars door de start en finish op “De Waaie”! Dat onderstreept nog maar eens dat de Avond4daagse in een dorp als St.-Anne niet mag ontbreken! Toch had de Avond4daagse al zes jaar niet in St.-Annaparochie plaatsgevonden.

Doordat er keuze was tussen de afstanden 2,5km en 5km, was het een wandelfeest voor alle leeftijden! Zo waagden kleuters zich al aan de wandeling van 2,5km en genoten peuters nog vanuit hun kinderwagen. De Beuckelaer deed mee met een groep in de rolstoel. De oudste deelnemer was zelfs al boven de 90 jaar!
Elke avond was er voor beide afstanden een andere route uitgezet door en rondom het dorp. De deelnemers moesten hun startkaart op drie punten op de route laten knippen bij de zogenaamde ‘Kaartsyknippers’. Halverwege elke route was een Koek & Zopie-punt aanwezig om de dorst te lessen en wat fruit of een koekje mee te pikken.

Al op de eerste avond hadden de vrijwilligers zich feestelijk uitgedost en de toon was gelijk gezet voor de rest van de avonden! Daarnaast had de organisatie diverse keren leuke spelelementen toegevoegd. Zo was er met krijt op het asfalt een hinkelpad getekend en waren her en der bordjes langs de route neergezet met leuke raadsels.
Op woensdag liepen de wandelaars door de Beuckelaer (zie bovenste foto) en de Bibliotheek en op donderdag waren er in Nij Altoenae DJ’s aanwezig om de wandelaars van de 5km aan te moedigen.

Op vrijdagavond werd extra feestelijk afgesloten. Dweilorkest “De Wadlopers” zorgde voor een muzikaal onthaal. Verder werden de deelnemers, veelal verkleed, bij de finish verwelkomd door familieleden en twee vrolijke mascottes, om vervolgens hun welverdiende medaille in ontvangst te nemen.