Eerste bijeenkomst toekenningscommissie leefbaarheidspot

Tijdens de laatste ledenvergadering is er besloten een kleine commissie van leden aan te stellen voor het toekennen van bijdragen uit de leefbaarheidspot. Hierdoor krijgen aanvragers sneller een beslissend antwoord op hun aanvraag.

In de afgelopen jaren werden voorstellen voor bijdragen uit de leefbaarheidspot in stemming gebracht tijdens de jaarlijkse ledenvergadering. Wanneer projecten echt niet konden wachten beoordeelde het bestuur een aanvraag. Door het aanstellen van een commissie, bestaand uit leden, kan er meerdere keren per jaar een beoordeling van aanvragen plaatsvinden. Aanvragen krijgen zo sneller een beslissend antwoord.

Hotze van Stralen, Djoeke van Dijk en Germ Plat hebben zich aangemeld om plaats te nemen in deze commissie, en zijn benieuwd naar jullie ideeën!

Eind augustus heeft de commissie zich voor het eerst gebogen over recent  binnengekomen aanvragen. Hierbij is aan de volgende projecten elk € 500,- toegezegd:

 • Project de Slikwerker.
  Stichting Bildts Aigene
 • Project deelstation Nij Altoenae.
  Werkgroep voor het realiseren van een deelstation in Nij Altoenae.
 • Zitgelegenheid rond de velden.
  V.V. Ouwe Syl.
 • Theatersprookje het Bildt.
  Stichting Theatersprookje het Bildt.
 • Kaatsmuur en voetbalkooi op sportpark De Fijfskaar te St.-Jabik.
  K.V. Het Noorden en V.V. St.-Jabik
 • Training voor- en beheer van AED's in de Oost- en Westhoek.
  Streekbelang Oost- en Westhoek.
  (Deze bijdrage was eerst op onze algemene ledenvergadering toegekend aan de heer Ruijsbroek en gaat nu naar streekbelang.)

Vind je dat het Bildt nog wel wat meer leefbaarheid en duurzaamheid kan gebruiken?

Kies dan voor Energie VanOns als energieleverancier. De winst die energie VanOns op jouw energie maakt gaat niet naar aandeelhouders, maar gaat o.a. naar onze leefbaarheidspot. Hoe meer mensen overstappen naar Energie VanOns, hoe meer geld er dus beschikbaar komt voor leefbaarheid en duurzaamheid op het Bildt.

De tarieven van Energie VanOns zijn vergelijkbaar of lager dan de grote energiemaatschappijen. Energie VanOns wordt al jarenlang beoordeeld als groenste energieleverancier van Nederland, dus je doet het klimaat ook een groot plezier.
Overstappen is simpel (en als het nodig is, helpen we je er graag bij).
Maak het Bildt nog mooier en stap ook over op Energie VanOns.